member
Ingemar Holmsten (788) 788

Göta Kanal

2013-07-10
IMG_0754
Fredagen den 5/-13
Målet för dagen var att se Bergs slussar och att stå på ställplatsen en natt.
Vi skulle göra det tillsammans med Björn och Ulla (medlemmar i klubben),dom kom ifrån ett håll och vi ifrån ett annat och på eftermiddagen checkade vi in. Efter div justering av vätskebalansen gick vi dom få metrarna fram till slussarna och tittade på eftermiddagstrafiken.Det verkar som alla kan det här med slussning så inget dramatiskt hände.
Den lokala ICA-butiken fick också ett besök och därefter plockades grillarna fram och kvällen ägnades åt grillning och intag av föda och vätska.
20130708_195153
Lördagen och Söndagen den 6,7/7-13
Målet för dagen var Borensbergs slussar, en körsträcka på ca 20 km. Ställplatsen där har 4 elplatser men cafét som sköter om platserna hade noll koll på platserna då platsen var ett utflyktsmål för icke husbilsfolk också så personbilarna tog ställplatsens platser till sin parkering och blev borta större delen av dagen.
Efter en stund hade vi ändå kommit på plats tack vare att vi kunde stå och blockera en annan husbil med löfte om att vi skulle flytta på oss när dom skulle åka.
Här finns en handvevad sluss så den unga killen som skötte om den hade fullt upp med att både sköta om bron och veva slussportarna på bägge sidor (4 portar), jag tror inte han behövde gå till gymmet när arbetsdagen var slut. Vi hade tänkt äta på lokal men det blev inget för restaurangen var bokad av ett slutet sällskap. Det blev grillning istället och det är ju lika trevligt det.
Kvällen avslutades med tärningsspel.
Dag 2 vid Borensbergs slussar ägnades åt cykling efter kanalen.
Måndagen den 8/7-13
Målet för dagen var Norsholms sluss en resa på ca 40 km. Ställplatsen ska ha 4 st elplatser enligt Göta kanalbolagets turistbroschyr men i verkligheten finns ca 14 st platser ca 3 meter från bryggan. Fräscha toaletter och duschar. Platsen rekomederas. Middag på restaurangen blev det och därefter tärningsspel vid bilarna till kvällskylan slog till.
Tisdagen den 9/7-13
Efter inplockning av bord och stolar blev det hemfärd för den här gången. Vi var hemma ca 15.00.
Tack Ulla och Björn för trevligt sällskap, vi syns i Lysekil.
Berit och Ingemar Holmsten
Nr 788
1 Kommentar
Kommenterar som gäst
Webblog
#inlineditbutton