Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

06
jul
2018

En vecka söderut

19:17 1447, 3 kommentarer
I måndags rattade vi ned till Lysekil och till ställplatsen nere vid gästhamnen. Det var fullt vid den första platsen vid restaurangen men några hundra meter bort fanns fler platser och där var det gott om lediga platser.
Lysekil är vackert nere vid havet och de äldre kvarteren upp mot toppen där en magnifik kyrka tornar upp sig. I tätorten bor drygt 7.000 invånare. Förutom att vara en populär turistort sommartid så är det en fiskestad med eget havsfiskelaboratorium och ett oljeraffinaderi.
Vädret var på topp när vi strosade runt tittade oss omkring. På andra sidan Gullmarsfjorden skymtar vi Fiskebäckskil. En färja går mellan orterna om man får lust att göra ett besök på andra sidan.
Vid ställplatsen finns en fiskerestaurang som fick bra betyg av oss. Det finns också dusch och toa samt möjligheter att tömma och fylla på. Om än lite underdimensionerat och enkelt med tanke på att detta ska utnyttjas av såväl båt- som husbilsfolk.
Efter Lysekil åkte vi via Göteborg ner till Långås och hälsade på några kära vänner. På kvällen tog vi in på Getteröns Camping i Varberg för två nätter. En mycket stor och fin camping, välskött och bra service, t o m en Tempo livsmedelsbutik på området som har öppet till kl 22. Dessutom bra WiFi vilket inte så ofta är fallet.
Nu har vi landat hemma och ska jobba ett par veckor. Sen ses vi på Väddö.