Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

11
jul
2019

Hemresan

00:00 1248, Inga kommentarer
Hemresan känns alltid lite speciellt. När det är dags att börja tänka på rutten hem. Lite grann som att festen är över och det är dags att städa undan. Att lämna det äventyrliga och komma hem de gamla vanliga vägarna.
Vi lämnade Enschede efter en dags vila med lite proviantering i ett närbeläget shoppingcenter, ca 30 min promenad från stadscampingen. Campingen får klart godkänt betyg, inte toppklass, men bra. Husbilen styrdes norrut, via Groningen, för att få se lite med av Nederländerna. Men trots det såg vi bara en enda väderkvarn. Turen gick sedan in i Tyskland, mot Hamburg. Innan Hamburg vek vi av söderut via fina vägar på landsbygden ner mot en av våra favoritställplatser, Lüneburger Heide i Schneverdingen, några mil söder om Hamburg.
Varför vi gillar den? Den ligger en bra bit från autobahn, i en gullig by inne i skogen vid en sjö. Den är mycket personlig, utsmyckad med blommor och konst, en liten minidjurpark med kaniner, höns och getter och en mycket servicevänlig atmosfär. Vid campingens infart finns ett 40-tal ställplatser på gräs, alla med el. Som ställplatsgäst har man fri tillgång till campingens välskötta faciliteter, duschar, toa, disk- och tvättrum, butik, restaurang, vatten, tömning med mera. Det enda minustecknet är att det är rätt dålig täckning för telefon och WiFi ute i skogsbyarna.
Natten på Lüneberger Heide var lugn och fin och vi drog iväg norröver på A7:an mot Hamburg. Återigen blev vi förvånade hur snabbt vi kom igenom. 20 minuter senare var vi ute på norrsidan på väg mot Flensburg. Samtidigt var det grymma köer på vägen in mot Hamburg norrifrån.
En kvällsbild från Malmö småbåtshamn
Och nu, sista natten, är vi åter i Malmö, på ställplatsen nere vid småbåtshamnen i Limhamn, tillsammans med ett 40-tal andra husbilar från olika håll och på väg mot olika mål. Också en bra ställplats.
Sista natten på den här resan. Fler nätter, fler resor och äventyr väntar. Fler platser väntar på besök. Vi är så glada och tacksamma för vår kära husbil “Leffe3” och möjligheten att få semestra med valfrihet och kvalitet. Att ha hotellrummet med sig, att alltid kunna stanna och fika, äta eller gå på muggen. När man vill och i stort sett var man man vill. That´s Freedom.
I morgon far vi hem till Västerås.
Vi ses snart på Väddö.
Ulla&Hasse