Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

Att semestra i Sverige utan mål och i coronatider är en ny upplevelse. Men intressant att åka dit näsan pekar, följa väderrapporterna och leta efter ett ställe att tillbringa natten på. Det finns gott om dem. Och det är också gott om husbilar ute nu. Var och en lever i sin egen lilla bubbla runt sitt fordon och risken för smittspridning är tveklöst mindre här än annars i samhället. Vi kör rätt korta turer på ett par timmar jämfört med hur vi brukar bränna mil på väg ner i Europa. Dock bryter vi mot rekommendationen att hålla sig inom sin egen region. Vi är inte längre bort än att vi kan ta oss hem på några timmar om det skulle behövas.

Park4Night

Har hittat en ny app jag gärna tipsar om (om du inte redan har den). Den heter Park4Night och finns också som webbsida. Den innehåller mer typer av stopp, från campingar, ställplatser, parkeringar och till smultronställen för fricampare. Appen uppdateras av folk som är ute och åker med bilder och kommentarer samt vilka faciliteter som finns på platsen. Och när du hittar en plats skickar du koordinaterna till din GPS-app (Google, Apple, Waze, Tomtom m fl). Den verkar vara mest använd av tyskar i dagsläget. Så registrera ett konto så kan vi komplettera med svenska kommentarer och nya platser.
Denna app har nu tagit oss till södra Skåne. Vi är på en mysig ställplats i Tosteberga hamn. En liten men charmig hamn ute vid havet sydöst om Sölvesborg. Här finns plats för 20-30 husbilar med el, wc, dusch, kök/disk, vatten och tömning. När vi kom igår blåste det snålt från havet. Men nu idag är himlen blå och det är vindstilla. Ser ut som vi tänker stanna en natt till… Just nu är vi fem-sex ekipage här men det kommer säkert fler innan kvällen.