Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

Vi tog skruv...

Innan vi lämnade Ronneby provianterade vi och åkte sedan norröver. Innan Lessebo svängde vi höger in i skogen och stannade på en ställplats i en liten ort som heter Skruv. Ställplatsen är stor och har nog plats för ett 40-tal fordon. Den ligger vid ett antal dammar där det går att bada (vilket vi inte gör i maj). En bra plats med det mesta som behövs och trevliga människor här. Solen skiner och värmer men det är rätt blåsigt.
Skruv vildmarkscamping (ställplats)
Vi verkar vara tvådagarscampare. Stannar gärna minst två nätter på ett ställe för att få en helledig dag med lite upptäckande promenader, cykelturer eller annat pyssel.
Kör du eller backar du in?

Parkering av husbil

Jag måste ta upp detta hur man parkerar en husbil. Jag har lärt mig att man alltid ska backa in på sin plats oavsett om det är på en camping (där man ofta påtalar det) eller på en ställplats eller en parkering där det står fler fordon uppradade. Skälet till det är tre:
  1. Om du står på gräsmatta som är sur eller det regnar mycket är det mycket lättare att köra fast om du står med nosen inåt. Jag har själv varit med om det. Tack vare hjälp av frivilliga, träbitar och kvistar lyckades vi "gunga" loss den.
  2. Om du får något fel på fordon eller motor kan man bara bogsera en husbil framifrån. De flesta husbilar saknar bogserögla bak.
  3. Det tredje skälet fick jag av en brandman. Om en eldsvåda skulle uppstå, ett fordon börjar brinna, och brandkåren behöver utrymma. Står du med fören utåt kommer du garanterat iväg snabbare än alla de som måste backa och trixa sig ut.
Jag noterar att väldigt många kör in med nosen först på ställplatser och parkeringar.
Hur gör du?