Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

23
mar
2022

På väg...

16:57 673, Inga kommentarer
MÅNDAG 21/3
Mälarcampingen i Västerås var snälla även i år och fick fylla vattentanken utan att betala. Vi har i och för sig vatten där bilen står men det var inte påslaget. Sedan hem och bära ombord kläder, mat och diverse nödvändigheter. Vi kom iväg strax efter kl 11.
Som vanligt åker vi ner till Malmö första dagen och som brukligt intar ställplatsen vid gästhamnen i Limhamn. Det var mörkt när vi kom fram och kände inte igen oss. Ställplatsen var full med båtar. Fanns inga tecken på att kunna övernatta där. Fick ett tips att den fanns en camping längre bort på gatan, så vi styrde dit. Mycket riktigt där fanns en First Camp. Men det fanns en bokningsautomet. Tillsammans med tre polacker försökte vi att förstå oss på den. Kallt var det dessutom. Vi gav upp och ställde oss utanför på parkeringen och sov gott. trots risk för böter. Det var en klass 1-parkering (endast personbilar). Men vi klarade oss.
TISDAG 22/3
Morgonen startade med att säkringen löste ut när jag skulle göra min morgonespresso. Dessutom hade jag inte lyckats stänga ventilen för vattnet bak i garaget så en del vatten hade vi tappat på vägen ner. Lyckade stänga den och vi fick även fylla vatten på First Camp. Men kaffet då? Raka spåret till närmaste McDonalds. Sedan åkte vi och köpte gröna miljömärket som man måste ha på flera områden och städer i Tyskland. Hade kollat upp att man kunde köpa sådana på Dekra bilbesiktning i Malmö. Hade också fixat med bilnummerigenkänning och s k bizz. så vi avverkade de två broarna elegant och vände mer mot Tyskland.
Vi konstaterade att betydligt fler markägare i Tyskland har sadlat om och odlar el istället. Enorma solanläggningar ute på fälten häromkring. Skulle väl Sydsverige också behöva.
Motorvägen in mot Hamburg är i stort sett klar, utom sista biten fram till Elbatunneln. Påpassligt nog så var vi där i värsta rusningstrafik med bilköer långt innan tunneln och genom den.
Nu är vi på en ställplats/camping i Lüneberger Heide Schneverdingen där vi ofta stannat till en extra natt. Så även i år. Vi har haft uppåt 17 grader idag och naturen ser lite grönare ut än hemma. Men inte jättemycket. Fortfarande kalla nätter här också som bromsar våren.