Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

31
mar
2022

Tvärs Spanien

10:09 556, 2 kommentarer
Resan från norra Spanien till södra är fantastisk. I alla fall om man väljer vägen via San Sebastian via Madrid och Granada ner till Medelhavet. Vi har tidigare åkt kustvägen via Barcelona men nu valde vi Spaniens mäktiga bergsvägar.
Första etappen gick från sydfrankrike mot Bilbao och viker sedan ner söderöver. Vägarna är fina och trafiken flyter lugnt och fint via Pamplona ner mot Madrid. Motovägen är kurvig där den kryssar fram i det häftiga bergslandskapet. Ibland tar den genvägen genom berget. Landskapet imponerar med byar och odlingar utmed bergen.
Vi stannar efter första delen av resan på en stadscamping i Toledo, 7 mil söder om Madrid. En mäktig och historisk medeltidstad som är värd att utforska. Dock medger inte vårt reseschema det denna gång. Vi fortsätter istället söderöver nästa dag. Efter vägen stannar vi vid MediaMarkt och, yes, de har vår nya kaffemaskin. Ordningen återställd.
Berglandskapet fortsätter att imponera även fortsättningsvis med småbyar, vinodlingar och olivlundar långt upp på bergen där vägen kurvar sig ner mot Granada (som också är värt ett längre beslök).
Micke och Ann
Och så småningom når vi dagens slutmål, Torrox Park nere vid medelhavet mellan Malaga och Nerja. Här stannar vi några dagar tillsammans med våra vänner som nyligen köpt en lägenhet här. Väder mellan 16-22 grader dagtid, soligt med enstaka småskurar.
I går for vi på en slingrande bergstur till Frigiliana. Idag ska vi på födelsedagskalas.