Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

SÖNDAG 10/4

Från gatuparkering i Orihuella Costa till en alldeles för exklusiv camping för bara en natt. Vi åkte norrut förbi Alicante och valde på måfå en av de många campingarna utmed kusten innan Barcelona. Vi hamnade på en stor familjecamping där man stannar kanske flera veckor.
Den har allt man behöver, butiker, bageri, läkare, en flera restauranger, barer, gym, stor lekpool full med roliga rutschbanor och en lika härlig pool för vuxna, boulebanor, tennisbanor och så vidare samt havsbad när den säsongen kommer. Den heter Playa Montroig Camping Resort och ligger strax söder om Tarragona vid havet. Ett bra tips om man planerar att stanna ett tag. För oss blev det lite overkill. Men vad visste vi som bara är på genomresa norrut och ville ha en natt att sova samt tömma och fylla på vatten.
Trafiken har funkat bra men vi har lämnat den goa värmen i Orihuela mot lite kyligare. Och så kommer det att fortsätta, vi är 43 mil norrut.

MÅNDAG 11/4

Vi lämnade playan som planerat och fortsatte ytterligare drygt 40 mil norrut, förbi Barcelona, Girona och in i Frankrike. Vi har nu slagit läger på en camping med promenadavstånd in i den gamla anrika påvestaden Avignon. Här stannar vi två nätter för att åter få promenera runt innanför murarna som omger den gamla välbehållna stadskärnan. Den är som ett helt museum, fast levande och aktivt. Mer om det i nästa blogg.
Vi har lärt oss att uppskatta de rätt vanliga trefiliga motorvägarna (t o m fyrfiliga) där ständiga långtradaromkörningarna blir hanterbara. De får inte köra i vänsterfilen (eller vänsterfilerna).