Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

15
jun
2021

Andra sprutan

19:54 703, Inga kommentarer
(klicka för att förstora)
På hemmaplan igen, nästan. I morgon ska Hasse ta sin andra spruta så vi har landat på Västerås ställplats vid småbåtshamnen för första gången. Känns lite som att vara turist på hemmaplan. Det är väl att ta extrem hemester? 
Ställplatsen ligger fint nere vid vattnet med hela båtparken på andra sidan landtungan och båtbryggan. Det finns plats för drygt 30 fordon på ställplatsen + en yta för fricampong.
Servicebyggnaden med reception, glasskiosk, toaletter och duschar samt en fristående restaurang med stor uteservering på bryggan. Den tidigare restaurangen brann ner och denna är helt nybyggd, men smälter fint in i miljön. Vi tänker proväta den imorgon. Servicedelen var under reparation så det var lite stökigt där. I gengäld fick vi 100 kr i rabatt per dygn som kompensation.
Mitt framför ställplatsen finns en Flyboardbana. Man har en vattenbräda under fötterna och håller i ett handtag som är kopplad till en wire som drar dig runt banan i hög fart. I vattnet finns skatehinder för den som vågar hoppa upp i luften. Vi såg fler duktiga killar och tjejer som gjorde den ena saltomortalen efter den andra.
Ställplatsen ligger bra till med utomhusplayan Löga Park och badhus på västra sidan, färjekajen på den östra sidan samt gångavstånd genom den fina  Wasaparken in till city.
Visste du förresten att Västerås har landets största insjöhamn för tung trafik samt har 4.000 båtplatser? Förmodligen inte. Dessutom går färjetrafik till Mälaröarna och Mariefred, räkbåtkryssningar och båtturer till Stockholm och Birka.
Och ute på Mälaren ligger undervattenshotellet Utter Inn. En upplevelse i sig.
▶︎ Unika boenden i Västerås
PS. Mälarresturangen fick med beröm godkänt efter en mycket delikat mälargös och råbiff.
Smakar det så kostar det. Men det var det värt.