Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

Vi lämnade Omnesjön på lördagen och landade en natt på en helt ny ställplats med fullservice vid Skulebergets fot, vid Gällstasjön, strax norr om Docksta. Här finns plats för 31 husbilar med el på båda sidor om den sparsamt trafikerade vägen med utsikt mot vattnet. Här fick vi tillfälle att tömma och fylla och få en ordentlig dusch efter tre nätters fricampande.
Vi kopplade av och betraktade de många ryggsäcksförsedda vandrarna längs vägen till eller från Skuleberget. Men någon större lust att bestiga det infann sig icke.
Vi gjorde ett stopp och beöskte Ytterlännes gamla kyrka från 1200-talet utanför Nyland, men den var inte öppen.
På söndagen for vi vidare inåt landet, via Sollefteå för proviantering, till Näsåkers Camping som någon rekommenderat. På vägen dit bytte de ut solen mot regnet. Det är en liten skogscamping nära Nämforsen och sevärda hällrisningar sägs det. Det var inte många campare här när vi kom. Och ännu färre är det nu på måndagen.
ingen trängsel här inte.
Vi kan inte längre skryta över vädret. Stora delar av Sverige verkar ha hamnad under belägring av moln och regn. Och det kommer att vara så under de närmaste dagarna. Men det är i alla fall myggfritt och uppehåll mellan skurarna...
Vi stannar här några dagar.