Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

19
aug
2021

Regntrötta

19:40 747, Inga kommentarer
Det blev inte alls som vi trodde denna onsdag. Spöregnet passerade under nattimmarna och avtog under förmiddagen, men bredde ut sig mot Östersundshållet. Istället för att stirra oss blinda på regnmolnen tittade vi på dagstemperaturerna. 11 grader i Östersund och 17–18 ute vid kusten. Vi kallade till ett snabbt styrelsemöte och fattade ett enigt beslut att styra mot Örnsköldsvik i stället. Båda börjar på Ö, så det var godkänt. Nu står vi på ställplatsen nere i Öviks hamn. Bra ställplats och nära in till centrum och fler restauranger nere vid hamnområdet att välja mellan. Och mot kvällen började regna här med... (shit).
Vi blir här två nätter och hoppas på lite bättring vädermässigt innan vi vänder söderut igen.
Ställplats vid Öviks hamn

Torsdagen fortsatte med regn hela förmiddagen. Framåt tresnåret gav vi upp, tog varsitt paraply och lufsade in till centrum för att proviantera. Efter ett tag kunde vi fälla ihop dem och solen tittade faktiskt fram. Vi hann lagom tillbaka till husbilen när nästa skur kom. Nu mot kvällen håller det uppe, men det kommer säkert mer...
Vi är rätt regntrötta. Även om temperaturen är bättre här så är det inget vidare semesterväder. Trots det så är det fullt med fordon på ställplatsen. Tack och lov att vi ändå har det gott i husbilen.
Upptäckte i förrgår att det läcker in vatten runt spisflälkten när det regnar. Har bokat tid på Tumbo när vi kommer hem. Så kan vi inte ha det.