Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

Ett gråmulet Nerja
Efter en avslutande dag i Torrox åkte vi måndagen den korta biten till Nerja där vi hade ytterligare en vän att hälsa på. Hon hyr en lägenhet mitt inne i Nerja så vi parkerade oss på den stora parkeringen mitt i Nerja. Sedan bjöd hon på guidad rundvandring i Nerja med lite shopping.
Vi lunchade nere vi playan och åt grillade jätteräkor och sedan ut på Balcon de Europa där man ser Afrika en klar dag. Kvällen avslutades med tapas och vi sov över på parkeringsplatsen.
Nu är det tisdag morgon och det regnar och är bara 12 grader. Vi ska åka vidare till nästa anhalt på ostkusten, till Orihuela Costa, där nästa kompisar bor. Vädret ska vända uppåt på onsdag-torsdag med sol och +24. Det ser vi fram emot. Så här kallt ska det inte vara i Spanien så här års. Men det är ju tokväder i Sverige också har vi förstått.

Besvärlig resa

Turen från Nerja till Orihuela Costa slingar sig fram längs kusten med diverse turer över och genom bergtunnlar. Hade nog varit en fin tur om vi haft bättre väder. Istället fick vi åka i hällande regn och lömska kastvindar. Fram kom vi och nu på kvällen öser det fortfarande ner. Det rinner floder på gatorna. Men imorgon ska det vara annorlunda. Då ska tre veckors regn (som de haft här) vara över. Solen ska visa sig och temperaturen ska stiga enligt eniga väderappar. Vi hoppas på det och får facit i morgon.