Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

ONSDAG 6/4

Onsdagen infriade väderappen och regnet var över. En blå himmel med strålande sol och vi kom upp i 18 grader som mest. Vi boade in oss och skjutsade Roffe oss till MediaMarkt där vi köpte en liten mikrovågsugn som vi saknat. Mot kvällen var vi ute och käkade på en restaurang, Cuisine, med våra vänner.
Roffe och Birgitte
Orihuela Costa ligger söder om Torrevieja utmed kusten och en bit från huvudorten Orihuela. Här bor många svenskar och norrmän. Bland annat våra kompisar Roffe och Birgitte som flyttat hit för ett gäng år sedan. Det roliga är att Roffe och jag känner varandra sedan sandlådan genom grundskola och gymasium. Efter några års karriär så har vi återförenats sedan några år tillbaka och har lika kul nu som då. Kanske lite mer sansade, eller inte.

TORSDAG 7/4

En trevlig resa till den gamla hamnstaden Cartagena, söder om Murcia, med drygt 200.000 invånare. Den grundades drygt 200 år f Kr och var och är en viktig försvarsport tack vare den strategiska placeringen. En stor militärbas finns här.
Det var kortbyxväder och soligt men fortfarande lite kyligt i skuggan. Officiellt är det fortfarande vinter här. Der var ingen brist på uteserveringar där vi fikade, åt glass och käkade. Här är lite bilder från Cartagena. Cartagena har många pampiga byggnader och även en romersk teater.
På kvällen blev det sedvanlig Netflix och sen sova gott.
PS. Vi läser nyheterna och jag måste vara ärlig om att det svenska vädret skapar ingen akut hemlängtan.