Hoppa direkt till innehåll
Benny och Wivianne Andersson (1540)
Benny och Wivianne Andersson (1540) 1540
weblog

Webblog

Nu har vi kommit fram till Wien och våran sista gemensamma destination som blev ”Donaupark camping” och som ligger ca 1,4 mil utanför Wien. För att åka i Österrike, så är man tvungen att ha en East Go + vilket vi hade införskaffat redan på hemmaplan. Den kom nu upp i rutan innan vi åkte över gränsen och det var tur, för där stod polisen och kollade så att det fanns en innan han vinkade in oss i landet.
Resan hit blev på motorväg så det pep i ett kör, kostnaden blev 290 kr för oss, något lägre för de andra, förmodligen för att vi har en treaxlade bil.
Eftermiddagen/kvällen samlade vi krafter inför morgondagen då vi skulle in till Wien. Det blev först med buss och därefter tunnelbana in till centrala Wien. Där var några av oss riktigt kaffesugna, så det blev ett stopp på ”Café Museum”, ett ganska fint och välrenommerat cafe’ förstod vi när notan skulle betalas.
Vi tog oss, efter lite felnavigering till Operan, där köpte några av oss biljetter till ”Hop on Hop of”. Det blev en rundresa på ca ett par timmar inkl ett stopp vid Schönbrunn slott, som är känt för sina nyårskonserter. Efter den turen orkade vi bara ta oss tillbaka till campingen.
Eftersom det skulle komma att bli sista kvällen med gänget, så gick vi in på en restaurang i Klosterneuburg, när vi kom tillbaka med bussen, och beställde bord till oss tolv som fortfarande är kvar i gruppen. Det blev en trevlig kväll och jag tror alla var glada och nöjda