När detta skrivs befinner vi oss på en liten men charmig ställplats långt ute på vischan i trakten av Nürnberg. Men låt oss först slå ett slag för ställplatsen igår, norr om Hannover.
Saken är den att innan vi for iväg hittade jag en app som heter Mobile Life +. I den kan vi söka fram ställplatser inom en valfri radie från där vi befinner oss, eller en annan valfri plats. Den listar då alla ställplatseri närheten och visar dem på en karta samt, pris och vilka faciliteter som erbjuds, t ex el, dusch, wc, vattentömning och påfyllning, latrintömning, wifi m m. Dessutom kan de som besökt platsen sätta betyg. När du väljer en plats öppnas den i Apple Maps eller Google Maps och det är bara att navigera dit. Den innehåller massor med ställplatser i första hand Tyskland, men även andra länder och uppdateras löpande med fler.
image2
I onsdags stannade vi och fikade på en rastplats norr om Hannover. Det började närma sig kvällen så vi kollade i appen och hittade en ställplats som lät lovande inte allt för långt bort. Det visade vara en kanonplats (en Topplatz enl tyskt betyg) vid en camping med all tänkbar service för €16/dygn.
Adress: Badeweg 3, 29640 Schneverdingen.
Imorse (fredag) väcktes vi av byns kyrkklockor som ihärdigt uppmanade alla att stiga upp till dagens förvärv. Vi sov dock ett tag till. Snart fortsätter vi söderöver ner genom Österrike via Salzburg - Villach mot Trieste och första riktiga landningsplatsen, söder om Pula. Vi får se hur långt vi hinner idag.
Trafiken är hanterbar, rätt intensiv mitt på dagen och lugnar ned sig mot eftermiddagen, med kortare köbildningar och vägarbeten. Många av de gamla autobahn-sträckorna är dåligt underhållna, speciell "betongvägarna". De känns som stora tvättbräden och hela bilen skramlar och håller på att skaka sönder. Dagstemperatur +34°. Skönt med AC med andra ord.
Nu lämnar vi denna lilla ställplats och fortsätter söderut via München.
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst