Pula

2016-06-28
Ett av de stora nöjena med husbilslivet är att resa runt och upptäcka nya platser, nya historier och nya insikter och sammanhang. På måndagen besöker vi Pula, som jag läst lite om innan resan.
pula-4

Gammal som gatan

Pula är största orten på halvön Istria, med ca 60 000 invånare och en viktig hamnstad. Staden har starka historiska rötter från tidigare än 2 000 år f.Kr. Under lång tid var Pula en viktig utpost för romerska riket under Julius Caesar. En typisk romersk amfiteater och flera andra byggnader, gator och skyddsmurar påminner tydligt om Pulas gamla historia och romerska påbrå. Och krig och strider är dess historia ända fram till modern tid vilket också sätter sina sargade spår på staden. Efter andra världskriget kom Pula att tillhöra Jugoslavien och numera republiken Kroatien. Och mitt i allt detta finns livet, pulsen och den mångkulturella mix vi ser överallt idag.
pula-3
pula-2
pula-1
Här finns både Fina Gatan med märkesbutikerna liksom marknadsgatan och uteserveringar och caféer överallt. Vi provade en pastarestaurang till full belåtenhet. Det är billigt och gott att äta ute.
Temperaturen dalade lite till 25° under måndagen och det gjorde inget Trettiofem plus är lite svettigt...
1 Kommentar
Kommenterar som gäst