Premantura

2016-06-30
o00001671_1
Premantura kallas det södra bihanget på Istria-halvön men det är också namnet på en liten ort där. Det är en väldigt speciell natur och en mjuk häftig kustlinje mellan skogslandskapet, klippstränderna och det aldeles klarblå havet.
Vi lämnar det vackra Premantura och Camp Stupice vid tolvsnåret. Resan går nordöst upp genom bukten och ner till Krk, den största av öarna och den enda med broförbindelse. Till övriga öar är det färja som gäller. En tripp på dryga två timmar enligt GPS:en. Efter vägen ska vi besöka två intressanta platser: Labin, staden på berget och Opatija - rivieran. Det visade sig inte vara helt enkelt med husbil.
labin
Staden på berget och Opatijes riviera var svårtillgängliga för husbil. Hade säkert gått att lösa men vi hade inte lust.
På Krk ligger vi på en rätt stor, trång men helt ok camping Autocamp Jezevac. Jättebra standard, välskött anläggning med härlig badplats, vilket är ett krav i denna värme. Butik, barer, bageri, restaurang m m.
IMG_1402
Inget att klaga över vad gäller badplatsen. Härliga vågor i klara vattnet. Badskor ett måste.
Vi är inte särskilt fötjusta i trånga campingar eller camping-ghetton som Ulla säger. För ett par nätter får det duga och imorgon drar vi vidare uppåt bergen.
1 Kommentar
Kommenterar som gäst
  • comment
    Ornela Vad roligt att ni är på Krk nu! Och... 2016-07-01