Romantische-Strasse-cartello
Som jag skrev igår så startar den Romanstiska Vägen i Tyskland i den lilla orten Füssen vid alpfoten vid österrikiska gränsen. Den sträcker sig 35 mil upp till Würzburg och omfattar ett 30-tal orter, byggnader, kyrkor, slott m m som är värda att uppleva.
Så Ulla och jag startade vår Romantiska Tyskdag från Füssen och körde norrut genom ett antal små pittoreska bayerska orter. Jättegulligt. Vi kastade åtskilliga romantiska leenden mot varandra och nickade samstämmigt när de prunkande blomsterfyllda verandorna och utsmyckade fasaderna glider förbi de smala gatorna. Det är verkligen fint. Ett tag i alla fall. Vi åker i sicksack mellan byarna och har dålig koll på hur vi tar oss fram. Ibland är den Romantiska Vägen svår att hitta eller förstå. Ibland tappar vi bort den helt och hamnar rakt ut i geografin.
SKY20100119032340JO
Helt klart finns mycket intressant att se. men efter några timmar med bayersk romantik bestämmer vi oss för att vi nog inte behöver göra hela resan just idag. Romantische Strasse kräver att man har mycket gott om tid och bra koll. Det är helt klar ett uppdrag som får vänta till vi är heltidspensionärer. Vi styr därefter mot Würzburg direkt och snabbaste vägen. Är framme vid 19-tiden och får plats på en stor ställplats utmed floden Main i Kitzingen, strax söder om Würzburg. Den är väl inte optimal men får duga för en natt.
Det är tyst och lungt här. Tyskland har precis fått stryk av Frankrike (fotboll, tror jag).
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst