Gårdagen blev en resdag från Lüneburg till en ställplats några mil utanför München, en tripp på dryga 70 mil, mestadels på Autobahn. Det var lördag med mindre trafik, färre långtradare, bättre vägar och ett alltmer böljande landskap. Innan vi var framme blev det kväll och mörkt och vägarna blev mindre och smalare. Vi följde GPS:en och hade ingen aning om vart vi skulle hamna. Den smala vägen började ringla sig uppför ett berg och genom små byar. Och till slut var vi vid ställplatsen. En stor parkering med många husbilar mitt i mörka skogen. Trodde vi.
18944020_303
Platsen heter Andechs och visar sig vara en helig plats. ett benediktinkloster och ett pilgrimsmål sedan 1100-talet. Ett kloster med egen öltillverkning (säljs även i Sverige). Det är sånt här som är lite spännande när man reser. Vi väljer en ställplats i appen Mobil Life+ och vet inte riktigt var vi hamnar.
Tyvärr regnar det rejält nu på förmiddagen så det inbjuder inte till närmare studier av kloster och kyrka. Istället drar vi snart vidare mot Innsbruck och ner mot Italien via Brennerpasset. Skriver mer ikväll när vi landat.

Efter en trevlig åktur genom Alperna via motorvägen till Brennerpasset så har vi nu landat i Italien och Camping La Palme vid Gardasjön. En trivsam skogscamping i etager ner mot sjön, med egen välsorterad butik, restaurang, bar, swimmingpool och fräscha hygienutrymmen samt WiFi (kostar extra).
lapalme
Här är en kvällsutsikt från utererassen på restaurangen där vi avnjöt god pasta. Ska fota lite mer imorgon, vi hörs.
2 Kommentarer
Kommenterar som gäst