pisa_-_1
pisa_-_2
Natten tillbringade vi på en rätt enkel ställplats i Camaiore. Sedan fortsatte färden till Pisa förstås - en av italiens äldsta städer med ca 90.000 invånare. Största sevärdheten är förstås det lutande klocktornet vid den stora katedralen från 1000-talet. Tornet, som började byggas på 1100-talet började luta redan under byggtiden. Tornet tog över 180 år att bygga och det lutar i fem graders vinkel. Det har stabiliserats i flera omgångar för att inte rasa.
Efter Pisa pekade GPS:en mot Florens, cirka en och en halv timme inåt landet. Vi hade Googlat och hittat en mysig camping på bergen norr om Florens där man kan se hela staden breda ut sig nedanför. Trodde vi.

Vägen blev allt smalare och brantare

Att det var en såpass högt berg och med såpass besvärliga kurviga smala vägar med hög stigning framgick inte av webben Hade vi vetat det hade vi kanske valt en annan camping. Vi var helt tagna när vi kom upp. Men nu är vi här. Tack och lov går det bussar ner till Florens så vi slipper åka upp och ner varje dag. Vi tänker stanna här några nätter. Campingen är väl ok, trång och med platser som en större ställplats, men med pool, restaurang och ok hygienutrymmen. Campingen ligger i Fiesole och heter Camping Village Panoramico Fiesolo och det finns stugor att hyra här, vilket förmodligen är ett bättre alternativ. Dock är det många husbilar här.
florence_-_1
Utsikt över Florence från vårt berg.
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst