florencemap
Toscanas huvudstad. Kulturens, arkitekturens och historiens stad - Firenze på italienska. Vi tar bussen från berget ner till Piazza Marco och befinner oss inne i Florens historiska hjärta. Florens besöker man till fots och vi är bara några kvarter från Piazza Duomo där den mest kända katedralen finns.
duomo2
Il Duomo, Basilica di Santa Maria del Fiore, Heliga Marias blommas basilika, är gigantisk och imponerande. När den byggdes under 1300 och 1400-talet var målet att bygga världes största basilika. Vilket den också var under en tid.
duomo3
Så sent som på 1800-talet fick basilikan en ny fasad som bättre harmonierar med den gigantiska kupolen. Vi ville gärna gå in i den och se den fantastiska insidan som rymmer 30.000 besökare, men köerna var alldeles för toklånga. Vi satte oss vid en av de många uteserveringarn med en cappuccino och njöt av utsikten och folkvimlet.
piazza
De gamla delarna av Florens består av flera öppna torg, fantastiska byggnader och trånga gator och gränder.
horse
Längs gatorna finns de flotta modebutikerna, Gucci, Armani, Cavalli, Prada och Versace blandat med uteserveringar, souvenirbutiker, H&M, gatuförsäljare och levande statyer. Accompanjerande av gatumusiker, hare krishna-tåg samt klapprande hovar från häst och vagn-sighseeingturer.
ponte
Vid floden Arno som rinner genom staden finns ett gäng klassiska broar. Mest känd är Ponte Vecchio som är kantad på båda sidor av guld-, smycken och juvelbutiker.
Screenshot_2017-07-02__16_34
Florens är ingen billig stad. I alla fall inte i gamla stan och turistkvareren. En cappucino kostar €4 och två enkla toasts med två läsk kostade över €20. Vill man fika och äta bättre och billigare ska man nog söka sig utanför turiststråken.
Med möra fötter tog vi bussen tillbaka till Fiesole och campingen när skymningen föll. Det finns så mycket mer att upptäcka i Florens, da Vinci-museet, palats och mycket annat. Så vi blir nog tvungna att komma tillbaka någon gång.
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst