På måndag förmiddag packade vi ihop våra grejor och åkte ner från campingen på berget, ner i Florens utkanter och sedan mot nordost via A1:an. Många och en del långa tunnlar är det genom bergen. Bergen norr om Florens heter förresten Apiennerna har jag lärt mig och har bergstoppar på över 2000 meter.
camping
Vi åker via Padova norr om Venedig och sedan ner på udden öster om Venedig för att komma den rätta vägen, dvs via båt till Markusplatsen. Vi har bokat tre nätter på Camping Garden Paradiso i Cavallino-Treporte och vi ägnar tisdagen åt att utforska detta paradiso. Campingarna närmare Venedig var antingen fullbelagda eller krävde minst en veckas bokning. Vi är ungefär en halvtimme från båtarna till Venedig från Punta Sabbioni och vi har köpt biljett för både buss och båtresa på campingens reception.
Det är en stor camping med sandstrand och havsbad, stora pooler, stor matbutik och andra butiker och restauranger samt lekområden och aktiviteter för barn. Allt fräscht och fint med många träd som skuggar uppställningsplatserna. Den är nästan fullbelagd och vi är lite förvånade över att så många italienare och tyskar är här - de brukar ha semenster senare, i slutet av juli och augusti. Men det kanske har ändrats. Egentligen gillar vi inte sådana här stora campingar med massor av folk och fordon ihopträngda, även om det är bekvämt med all service. Det finns inte så många alternativ här utmed den smala kustremsan där campingarna ligger på rad.
IMG_1895
Det är 27 grader på kvällen och förbaskat skönt i poolen. Och det gillar vi absolut.
 
Hälsningar
Hasse & Ulla
1 Kommentar
Kommenterar som gäst