rosegg

Sinnesro i Alperna

Vi har en ställplats i Villach som vi gärna återvänder till. Den ligger i Rosegg och består av en stor gräsäng med plats för många fordon, kantad av böljande sädesfält och Alperna i bakgrunden. Ställplatsen drivs och sköts av det lilla värdshuset vid vägen. Det speciella med denna ställplats är tystnaden, stillheten och den sinnesro vi känner när vi är här.
IMG_3245
På fredagen tar vi den vackra A10:an genom Alperna upp till Salzburg och så vidare in i Tyskland.
IMG_3260

Cruisa landsbygd, njää

Inne i Tyskland får vi den brajta idén att ta de lite lugnt, undvika autobahn och de stora trafikghettona vid München och istället cruisa ut på vishan. Sagt och gjort: Leipzig - undvik motorvägar. Vi har hittat spännande platser efter småvägar förr.
Efter några timmar småvägsåkande längtar vi definitivt efter autobahn. De smala vindlande landsvägarna förde oss kors och tvärs och vi insåg att vi var på väg in i Österrike igen. Dessutom var det inget skoj att fastna bakom traktorer och tankbilar. De små samhällena vi passerade saknade alla de mysiga uterestaurangerna och glasscaféer vi behövde. Var fanns civilisationen?
Vi drog oss därför in mot Nürnberg och hittade en ställplats i en naturpark som var rätt så sådär. Inget att längta tillbaka till, typ.
Screen_Shot_2017-07-09_at_211225
På lördagen vidare riktning Berlin (inga småvägar), förbi Berlin och vidare nordväst och stora vägen mot Hamburg. Stannar på en trevlig ställplats vid en gästhamn i Oranienburg. Enda missen här var att jag laddade elkortet för dåligt och blev tvungen att rusa iväg och försöka komma på hur man laddade in mer vid halv fyratiden i morse, när kylskåpet började pipa efter el.
Och här vaknade vi nu söndagmorgon och tar oss vidare till Kolding utan att passera Hamburg.
Vi har aldrig sett så många polisbilar, piketbilar, blåljus och mc-poliser som idag. Vi mötte dem i stora kolonner. Det var förstås alla poliser som lånats ut till Hamburg och G20-mötet, som var på väg hem.
kolding

Kolding småbåtshamn

Vi lyckas med aktiv hjälp från Siri och GPS:en i iPhone att ta oss förbi (inte igenom) Hamburg utan att fastna i några köer. Vi gled snyggt på mindre vägar och anslöt till A7 när vägarbetena och köerna var över. Det var skönt. Och nu har vi landat vid småbåtshamnen i Kolding och på den lilla fina ställplats som finns här med plats för ca 20 husbilar. Solen skiner men det är bara 17 grader. Kallt tycker vi.
I morgon tänker vi besöka Sverige, ett land här i närheten.
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst