Några dagar efter hemkomsten kan det vara läge att sammanfatta semestern 2017. Efter natten i Koldning for vi till Skäralids Camping (nära Ljungbyhed) för att träffa goda vänner som var där med sin husbil. Och på tisdagen packade vi ihop och åkte hem.
Itlien_2017
Målet med semestertrippen var att få uppleva norra Italien och det har vi gjort. Såväl landbygden, små byar och kusten på båda sidorna, vi har varit till de stora turistmagneterna och imponerats av mäktiga kulturarv. Vi har strosat och upplevt gränder, marknader, människor och platser. Vi är nöjda med resan även om vi inser att det finns så mycket mer som vi missade eller inte hann med. Det finns ett annat Toscana och norditalien utanför turistmålen och som är värda att uppleva. Små fanastiska bergsbyar och intressanta platser och vardagsliv som kanske kan vara målet för ett återbesök i framtiden.
Husbilen har rullat fint och trafiken på vägarna har fungerat bra. Trots intensiv och rätt rörig trafik som i exempelvis Florens så flyter den på. Fast utan GPS är man förlorad, det gäller att veta vart man ska åka och i vilken fil man ska ligga i.
Italien är dyrt i turistorterna och det omskrivna italienska köket är inte lätt att hitta i Florens turistkvarter eller Venedig. Det hände flera gånger att vi var lätt besvikna på maten. Det kan säkert löna sig att Googla lite innan man väljer matställe.
En annan erfarenhet är att om man vill se servärdheter som till exempel domen och katedralen i Florens, så bör man boka entrébiljett i förväg. Köerna var avskräckande. Men med en biljett i hand så slinker man förbi den. En annan erfarenhet är att såväl italienare och tyskar semestrar tidigare än vanligt. Det var rätt fullt på de campingar vi stannade på och vi bokade plats några dagar i förväg.

Sammanfattning

Vi har haft en fantastisk fin semesterresa med mycket upplevelser. Vädret har varit stabilt bra med temperaturer på mellan 25 och drygt 30 grader och endast en regndag. Husbilslivet passar oss perfekt, eftersom vi inte vill ligga stilla på ett ställe en hel semester. Friheten att få bestämma när och vart vi vill åka är ovärderlig. Och tack vare bra appar i telefonen så är det enkelt att hitta ställplatser, campingar och information om olika platser. Ett stort plus från och med denna sommar är att de svindyra roamingavgifterna slopats och att man surfar och ringer till samma pris som hemma. Eftersom det är lite si och så med kvaliteten på campingplatsernas WiFi så är det bra att nu kunna surfa via 4G utan att får en chockfaktura.
Unknown-15

Ställplatser i Europa

Den bästa appen vi hittat är Mobil Life+. Den är på tyska men har mycket bra funktioner för att söka inom olika radier från där man är, eller kommer att vara. Den har beskrivning av ställplatserna, mailadress, koordinater, priser, vilka resurser som finns samt recensioner från besökare och ofta också foton. Dessutom snabblänk för GPS färdbeskrivning i Apple Maps eller Google Maps.

Campingar

Campingar i Sydeuropa håller hög klass, ofta bättre än många svenska. De har el, butik, restaurang, pooler och rena välskötta hygienutrymmen. Man kan söka dem via Google Maps eller via SCR:s app Camping Key Europe.
Det var årets långresa på ca 600 mil. Nu återstår några fina weekendturer i Sverige under sensommaren och hösten.
Screenshot_2017-07-15__17_27
2 Kommentarer
Kommenterar som gäst