Onsdag: uppklarnande och 37 grader på dagen, svalare på kvällen
iu-25
Vi får kanske inte se detta live imorgon beroende på värmen.
Vi lämnade ställplatsen och rattade ut österut mot Zaragoza, Spaniens femte största stad med över 650.000 invånare. Vi tänkte det kunde vara kul att se staden i morgon. Vi bokade in oss på Camping Municipale Zaragoza för två nätter. Det var 37 grader när vi klev ur den svala husbilen. Snabb ut med markisen och in i skuggan och vattenflaskan. Där satt vi pustade. Tack och lov fläktade de lite. Med den temperaturen lockar ingen stadsvandring i morgon. Det blir nog skugga och dopp i poolen på campingen.

Lite om parkering och camping

Har läst på lite om fricamping i Spanien. De har det tydligt reglerat i lag. En husbil som ställer sig på en parkeringsplats, oavsett var, anses vara ett parkerat fordon. Och oavsett vad man gör i fordonet, om man lagar mat eller sover till exempel.
Men så snart man plockar ut stolar, fäller ut markiser, stödben eller sidorutor anses det att man campar. Och det får man inte göra på en vanlig parkeringsplats. Öppna takfönster är däremot tillåtet eftersom de inte inkräktar på parkeringsutrymmet.
Spainens regelverk fungerar som en referens och riktlinje för resten av EU. Men det ger å andra sidan utrymme för olika tolkningar. I princip används samma tolkning i Frankrike och Tyskland. Medan många av Sveriges kommuner har svårt att förstå skillnaden mellan parkering och camping. Om du "fricampar" (dvs parkerar) på en parkeringsplats gör du det på samma villkor som när en långtradare som parkerar för natten.
Ett annat bra tips jag läst är att om du är ute på landsvägarna och det börjar bli dags att hitta ett ställe för natten. Spana efter kyrktorn. Ofta har kyrkor en stor parkeringsplats och har sällan något emot att du sover ut där.
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst