Mareuil-sur-Ay

6 juli 23:06
Lördag: Som mest 32° och nu på kvällen 20°
Vaknade till åska och smattrande regn och rusade upp och stängde takluckorna. Regnet upphörde så småningom och sol och värme återkom. Natten var sval och skön. Efter frukost så gjorde vi oss redo att lämna campingen. I och för sig var själva campingytan med små tomter, häckar och stugor mycket fin och välordnad. El, vatten och WiFi fungerade utmärkt. Däremot var hygienutrymmena dåliga och illa skötta. Så det är ingen camping vi kan rekommendera.
DSC01574
66 mil senare är vi i en liten stad som heter Mareuil-sur-Ay, några mil söder om Reimes. I och för sig var ställplatsen full eftersom vi kom rätt sent. Men det stod husbilar lite här och där utmed floden och vi hittade en stor parkeringsplan tillsammans med en fransk husbil.
DSC01582
Vi gillar verkligen att resa som vi gör. Det ger stort utrymme för överraskningar, nya platser och vi får träna på tålamod och öppet sinnelag. Resan idag började på småvägar från campingen, genom små fina byar och städer på landsbygden. Och sedan blev det förstås en lång transportsträcka på motorvägarna fram till Orléans. Och likaså när vi valde den här ställplatsen så hade vi ingen aning om hur det skulle vara att ta sig dit eller hur stället såg ut. Vem hade kommit på att åka till Mareuil-sur-Ay om det inte funnits en ställplats där? Det ligger en bra bit från huvudvägarna, ute på franska vishan. Idel överraskningar. Vi har varit ut och promenerat i kvällstimmarna i den lilla staden. Helmysigt.
DSC01578
Floden somm rinner förbi här heter La Marne.
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst