Måndag: mulet ca 16-20°
Vi lämnade Mareuil-sur-Ay och styrde norröver för att slippa samsas med Tour de France som skulle passera vår rutt under måndagen. Vi övernattade på en liten camping ute på landet i Esneux söder om Liège.
jpeg
Det är lite som spanska tjurrusningen, fast på två hjul.
Dagens etapp blev upp till Enschede i Nederländerna, via Tyskland. Och här finns en fin stadscamping som också har 6 ställplatser med tillgång till campingens alla resurser i form av toaletter, duschar, restaurang, el, WiFi och tömning. Den ligger i utkanten av staden men ändå med gångavstånd in. Nu har vi redan besökt centrum i staden i ett helt annant ärende som beskrivs i nästa stycke.

Hål i huvudet

När jag skulle koppla ur elen på förra campingen i Esneux slog jag skallen i cykelstället när jag böjde mig ner och skulle gå under det. Såpass illa att det började rinna blod ner i ansiktet på mig. Medföljande sjukvårdspersonal Ulla konstaterade att det var ett fult jack och hjälpte mig att torka rent och lägga på kompress och tejpa fast. Sen åkte vi vidare. Efter vägen lade hon om det igen och konstaterade att det kanske borde sys. Så när vi kom till Enschede åkte vi direkt till hospitalet och fick två stygn i skallen. Snabbt och smidigt. Så nu sitter skallen ihop igen.
MST-1
Det hjälpsamma hospitalet i Enschede som sydde ihop det hela.
Det är som jag säger: Husbilslivet levererar ständiga överraskningar.
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst