Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

30
jun
2018

En vecka norrut

08:58 1498, Inga kommentarer
Det blir ingen långresa i Europa i år. Semestern började på hemmaplan med bröllop (inte vårt, för det har vi klarat av), barnvakt och annat. Kvar fanns två veckor att göra något annat inom landet.
Husbil är ett underbart sätt att hälsa på gamla vänner. Man har “hotellrummet” med sig och slipper sova över hos andra eller bubba packning ut och in på hotell. Man umgås om dagarna och drar sig sedan hem till husbilen på kvällen. Och efter en lugn morgon- och frukostrutin kan man umgås igen.
Fläsians etagecamping känns aldrig trång

Sundsvall

Vi packade husbilen och styrde kosan till Sundsvall där vi har fler gamla goa vänner. Fläsians Camping (eller Sundsvalls Camping som den också kallas) fick bli vår bas. Campingen är uppbyggd i flera etage ner mot vattnet och är en enkel men lugn och bra plats. Sjyssta hygienutrymmen och väl tilltagna platser för fordonen.
Ett skinande blankt praktexemplar
Vi hade tur med vädret och fick en vandringstur på Alnöns naturreservat och en trevlig middag på stan med våra vänner. När vi passerade torget i Sundsvall ställde Sundsvalls Motorklubb upp gamla fina pärlor för påseende. Den ena efter den andra rullade och mullrade in.

Dala Järna Konstgård

Efter Sundsvall for vi in i miltals med skog till Dala Järna och hälsade på Tomas och Margot. Två kära vänner och konstnärer som driver Dala Järna Konstgård, Den gamla 1800-tals bondgården är ombyggd till ateljé och utställninglokal. Väl värd ett besök om du har vägarna förbi. Öppet under juli månad.
 
Mer om Dala Järna Konstgård

Inte Vansbro Camping

Vi hade bokat övernattning på Vansbro Camping. Vi visste att vi skulle komma sent och ringde därför och hörde oss för hur sent man kunde komma. Receptionen stängde redan kl 20, men de lågger ut kuvert med nycklar i en brevlåda till de som inte kommit innan dess. Döm om vår förvåning och irritation när vi vid 21:30-tiden inte hittade vårt kuvert i brevlådan bland alla som låg där. Ingen att ringa fanns.
Så vi blev rejält besvikna och förbannade och rattade hem till Västerås mitt i natten.

Övrigt, då?

Nu har vi boat in oss ordentligt, fått ordning på inredning och alla prylar i garaget, inklusive cyklarna. Vi stortrivs i nya “Leffe” och gillar allting med den. Trevlig och pigg att köra med den sexväxlade automaten. Vi har installerat larm och en LED-ramp samt bytt ut den standard stereo/navigator mot en Sony som har Apple Car Play. Och nu funderar vi på hur mycket solceller vi kan få på den för att kunna fricampa bekvämt.
Nästa vecka bär det söderut...
Fläsian Camping sommaren 2018