Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

LÖRDAG 16/4

Vi sov gott på skogsparkeringen. Ytterligare en husbil anlände på kvällen. Så vi var tre ekipage som sov över. Så småningom kom vi iväg på vägarna genom nationalparken och ut på autobahn mot Hamburg. Den är gammal och sliten och inte helt behaglig att glida fram på. Långtradarkolonnerna hade vilodag så trafiken flöt på tills den tog stopp helt någon mil innan Hamburg. Men efter ett tag så lossnar proppen och vi rullar vidare. Tyskarna är duktiga i trafiken. Så fort det blir en vägpropp så slår man på varningsblinkers och drar sig ut mot respektive vägren så att eventuella blåljusfordon kan komma emellan. Något vi borde lära av.
Först tjocknar trafiken och och går långsammare tills den stannar helt. Efter ett bra tag börjar den röra sig och snart rullar det på. Men vet sällan vad som utlöst stoppet.
Färden genom Hamburg gick däremot som en dans trots de ständiga vägarbetena men utan långtradarna. Men par trafikproppar till åkte vi på innan vi kom in i Danmark.
Vi hade bestämt oss att ta en natt på campingen i Odense. Vi fick en ställplats vid campingen med tillgång till alla servicebyggnader. Mycket praktiskt och bra och en fin välordnat camping i utkanten på staden.

SÖNDAG 17/4

Dags att åka över broarna hem till Sverige. Att åka från Odense till Västerås tyckte vi var väl krävande. En tripp på 8-9 timmar. Så vi hittade via appen en ställplats på landet, strax söder om Jönköping efter vägen mot Nässjö. Så här är vi nu när detta skrivs, mitt ute på landet igen. Mycket lugnt och fint.
Här fann vi, intill en större gård, en välordnad ställplats med plats för säkert 20 fordon, med el, vatten, tömning, wc och dusch. Enkel betalning via Swish. Vi är inte så många här just nu. Det är varmt och skönt i solen och detta får bli ett fint fridfullt avslut på vår resa.
I morgon är vi hemma igen om allt går enligt plan.