Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

forts TORSDAG 14 APRIL

GPS:en spelade oss ett spratt. Vi fick rena sightseeing-turen i Aachen inklusive den mindre uppskattade turen att få åka tvärs över en bilfri torggata. Vi insåg därefter att något var galet, vi stannade och plockade fram rutten på nytt. Och hittade ställplatsen. Den var fullbokad.
Fram med datorn och sök. Vi hittade en camping ca 30 min bort och for iväg. Ut ur Aachen och ut på landet. Och där fanns en liten fin camping vid en större gård. Vi stannade och en trevlig dam kom ut och berättade att hon hade fullbokat utom en plats, men bara för en natt. Perfekt.
Vi parkerade och den långa elkabeln räckte precis till stolpen där eluttagen fanns. Campingen var jättemysig. Vid en bod fanns fräscha toaletter och duschar, diskmöjligheter samt på andra sidan möjlighet att tömma toan. Vi somnade gott och sov skönt.

FREDAG 15 APRIL

Idag startade vi med resmålet Scneverdingen Lüneburger Heide, vår favoritplats mellan Hannover och Hamburg. Efter ett antal timmar på tyska autobahn svängde vi av ner i nationalparken och campingen. Fullbokat! Inte en plats ledig. Insåg allt för sent att vi borde ha bokat, det är ju påskhelg även i Tyskland....
Fram med appen igen och hitta något för natten. Och vi har hittat en skogsparkering en bit därifån där man tydligen kan övernatta. Så får det bli. Det står en husbil till här men vet inte om de också kommer att övernatta.

Slutsats:

Det blir inte alltid som man vill och planerar. Tur man kan improvisera lite. Vi har fått i oss middag, men tycker det är synd att vi inte kunde ta en vilodag på campingen i morgon som vi hade planerat.
Men vi var i fem länder igår: Frankrike, Luxemburg, Belgien, Tyskland och Nederländerna.