Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

Fredag Solsken

Resan fortsatte som planerat söderöver via Hannover och mot Kassel på trefiliga motorvägar med lugnt och fint trafikflöde. Långtradare i den högra, såna som vi som håller oss runt 120 i mitten och de med högre fart i den vänstra.
Den ställplats vi valt för kvällen i Park4Night fanns inte eller hade uppgivit felaktiga koordinater och vi hamnade i fel ort. Villrådiga började vi leta efter alternativ på plats. Två av alternativen var välfyllda vanliga parkeringar och en tredje på en stor parkering vid någon förläggning. Så där stod vi över natten alldeles ensamma. Utan el. Och som lutfisk på laxen hoppade kylskåpet inte igång på gasol fast Tumbo hade fixat det! Man ska väl ha ska såna dagar också.

Lördag mot Frankrike

Vi packade ihop oss och drog vidare söderöver via Kassel, in i Frankrike mot Dijon där vi campade för ett par år sedan på en trevlig camping inne i staden. Fullbelagt. Det hade börjat regna också. Så vi for vidare mot Lyon till en annan större camping enligt appen. Men adressen tog oss inte riktigt dit och det började mörkna. Vi hittade en större plats vid sidan av vägen där vi parkerade för natten. Det dröjde inte länge förrän en husbil till ställde sig bredvid oss. Och det regnar fortfarande och vi fick ännu en fricamparkväll utan el.
Äventyret fortsätter...

Söndag

Fortsatte söderöver från Lyon i betydligt bättre väder och är nu på en ställplats i Viviers, en gammal ort söder om Montelimar. En enkel plats med 30 platser i cirkelform med stora häckar mellan varje plats på båda sidor om cirkeln Och nu står vi på el igen. Solig skön kväll +23 grader. Här tar vi en vilodag imorgon och besöker den gamla staden.