profile_cover
Carina_och_Hakan_Grovelsjon
Carina Ekroos och Håkan Söderman (2262) 2262
Vastergarden_Hastholmen
Den här helgen åker vi till Linköping och på vår resa ska vi stå på olika två ställplatser.
Den första natten tillbringar vi på Västergårdens ställplatser Hästholmen, en ställplats som öppnades 2020 av familjen Wilén så nu finns tre olika platser med ställplatser i Hästholmen. Det är dels de nya, dels de vid Hästholmens hamn samt de vid 31ans glass och kök mitt i byn som vi besökt vid flera tillfällen.

17 jan 11:29 Inga kommentarer
Sarna_camping
Ännu har vi en bit kvar att åka på den här resan innan vi når vår slutdestination. Som vilken vanlig morgon som helst har vi bäddat, ätit frukost, läst mailen, tittat på nyheterna och plockat undan. Disken har vi ställt i en låda och vi ska snart gå upp till servicehuset för att diska.
Vi går sakta upp genom snön, än är det inte plogat och det kommer allt att behövas om vi ska ta oss uppför den branta backen från den nedre delen av campingen.
Läs vidare här HUSBILSRESOR ÄVENTYR

10 jan 11:11 Inga kommentarer
Grovefjall2
Grövelfjäll ligger i Sveriges sydligaste fjällvärld och är Dalarnas nordligaste alpina anläggning med kalfjällsvidder och orörd vildmark runt knuten. GPS kordinater 62.08565, 12.32156
På campingen finns eluttag med både 16 och 10 ampere. Vissa platser har mer lutning än andra. För öppettider och priser se hemsidan för Grövelfjäll

2 jan 09:21 Inga kommentarer
Carina_och_Hakan_Grovelsjon
Men en återblick på husbilsåret i bilder tackar vi er alla följare och samarbetspartners för 2020. Vi önskar er alla ett riktigt gott nytt 2021 med många härliga resor och äventyr.
Länk till vår återblick Återblick husbilsåret 2020

1 jan 08:10 Inga kommentarer

CPAP i husbil

2020-12-30
CPAP
Numera är det ganska många som har en CPAP för sömnapné eller snarkning. När vi är ute med husbilen tar jag alltid med mig min CPAP.
Jag har den vanliga 240-voltsanslutningen med som används när vi står på på elanslutning. När vi inte har elanslutning använder jag en inverter som omvandlar 12 volt till 24 volt.
På så sätt kan jag använda min CPAP även när vi fricampar tack vare att Håkan installerat ett uttag i skåpet vid sängen.
Läs mer om CPAP i husbil

2020-12-30 Inga kommentarer

Grövelfjäll

2020-12-28
Grovelfjall_2
Vinter, snö, längdskidåkning, uteaktiviteter. Som vi har längtat efter detta. Nu hoppas vi kunna njuta av några fina dagar vid Grövelfjäll.
Vi kommer hit på eftermiddagen och tas emot av personal på Grövelfjäll som ger oss all tänkbar information om var vi ska stå, servicehusets faciliteter m m. Det har snöat mycket under natten och vi får stå på en tillfällig plats, trots detta med 16 ampere! i väntan på att planen ska plogas.
Läs mer på bloggen om Grövelfjäll
Ravinen
Efter en dag ute i Tiveden ser vi fram emot att avsluta kvällen med ett digitalt teaterbesök av Örebroteater som ger föreställningen Ravinen. Vi loggar in oss på VOYD och kopplar upp datorn till TV:n i husbilen. Ett nytt sätt att gå på teater där man ställer om istället för att ställa in.

2020-12-22 Inga kommentarer
Carina_och_Hakan_Stenkallegarden
Tiveden är inget man direkt förknippar med vintersporten slalom men på Stenkällegården finns slalombackar även om de två senaste årens vintrar gjort att backarna inte varit igång. I närheten finns Tivedens nationalpark med Sydsveriges vildaste skogar med kaotiska blockmarker.
Mer på bloggen Stenkällegården

2020-12-20 Inga kommentarer
Skarmarbodabergen
Carlannerasgrottan är områdets största blockgrotta som skapades av Yoldiahavets vågor för över 10 000 år sedan. Bergakungens skattkammare är den första salen man kommer in i, grottan består även av en andra våning. Men den besökte vi inte denna gång, då Sigge hittade skatten i skattkammaren så blev vi kvar där, vilket är helt naturligt. Man måste ju ha något kvar att upptäcka nästa gång man kommer hit. Läs på bloggen om Skärmarbodabergen och skatten i grottan!
Läs om grottor och skatten på bloggen Skärmarbodabergen

2020-12-16 Inga kommentarer

Granvik

2020-12-02
Granvik_Carin_o_Hakan
I samarbete med Granvik Event I Granvik hänger allt ihop – naturen, maten och människorna. Linda och Mikael Darheden som driver Granvik Event lägger verkligen ner sin själ i att göra vistelsen till en verklig upplevelse med god mat och gemenskap. Man känner hur de tillsammans med byalaget gör allt för att vi besökare ska trivas och vilja komma tillbaka.

2020-12-02 1 kommentar
#inlineditbutton