Hoppa direkt till innehåll
weblog

Webblog

11
okt
2019

Sicilien nästa

17:39 1549, 3 kommentarer
Liten reseberättelse om våra äventyr i Antikens land hittills.
Efter egna vedermödor så sammanstrålande 1477 och 1567 i Rom. Vi fick möjligheten att göra Rom själva då vi passade var andras hundar, vilket var en förutsättning för detta besök.
Efter ett antal dagar i Rom landade vi i Pompeji på en liten familjecamping. Här passerade vi en skylt vilket gjorde att vi var tvungna att få polistillstånd på grund av våra långa husbilar. Detta löstes via en deklaration och kopia på registreringsbevis samt underskrift av campingen.
Utgrävningarna i Pompeji var en större upplevelse än vad vi trodde. En snabbtur med den kommunala bussen till vulkanen Vesuvius var en upplevelse som vi sent glömmer. Tyvärr var detta den sista bussen för dagen, vilket gjorde att vi inte fick så lång tid vid själva vulkanen då vi fick återvända med vändande buss - dock till halva priset. Vi hittade en pizza Vesuvio som var väldigt het.....på en pizzeria.
På familjecampingen, vilket hade små platser, ej riktigt avsedda för nordiska husbilar, fick vi ett mycket gott mottagande av innehavaren. Han visade alla sina odlingar av diverse citrusfrukter. Han plockade ner Sharonfrukter som han bjöd på in mass.
Efter Pompeji åkte vi A2 motorvägen till Scalea där vi hittade en bra ställplats precis intill Medelhavet. Livet kunde inte vara enklare!
Vi bestämde dagen efter att köra till en stormarknad för att handla. Vägen dit var en smärre prövning, men en bra träning om vad som komma skulle....
På vägen till Torpea åkte vi kustvägen med dess fantastiska utblickar, men vägen var inte den bästa, snarare en tvättbräda. Väl framme så fick vi till sist in bilarna på Camping dell'lsola. Vid entrén var det endast 5 cm till godo på var sida av bilarna, men campingvärden var van, så det gick bra.
Vädret är oss nådigt med 25-30 grader och full sol, ca 25 grader i Medelhavet.
Nu väntar överfarten till Sicilien, vilket vi ser fram mot.
1477 och 1567