Hoppa direkt till innehåll
weblog

Webblog

Så blev vi då fullvaccinerade och överlevde karenstiden på 14 dagar efter sista sprutan. Den största utmaningen var att få utskrivna vaccinationsintyg på främmande språk av vårdcentralen. Men skam den som ger sig.
Resan som är en del av en garantiservice hos Dethleffs i Isny samt en justering av markisen hos Thule i Mennen i Belgien började via Öresundsbron. Det hade varnats för långa köer på bron vid Pepparholm, men icke – Ingen kontroll här inte! Resan genom Danmark gick utan problem, och i Rödby lyste personbilar och husbilar med sin frånvaro. Kom med direkt på första färjan bland en massa långtradare.
I Puttgarten var det mer som i gamla Tyskland. Poliser i alla filer, kontroll av våra vaccinintyg, att vi anmält oss till och fått ok av den tyska hälsovårdsmyndigheten med ett utskrivet dokument per person. Man frågade om syftet med vår resa – 3 veckors shoppande i Boardershop, nej fasen – vi skulle ju till Isny… Nåväl, i varje Bundesland vi sedan körde in i kom det per telefon vilka regler som gäller för detta Bundeslandet och att vi var välkomna. Otrolig kontrollapparat!
Ansiktsmask – munskydd, ska bäras inomhus, men kravet på att använda detsamma utomhus slopades den 21 juni.
På ställplatserna fick vi visa intygen och fylla i ett dokument som utvisade vår Coronastatus samt underteckna om att vi for med sant.
I övrigt är det mesta sig likt i Tyskland. Ställplatserna är fyllda till sista plats, till 99 procent med tyskar. Vi har sett max fem svenska husbilar och några holländska.
Det blir således en annorlunda Midsommar, tyskarna begriper inte sånger som små grodorna eller vår majade stång på bordet.
Efter Midsommar bär det av mot Moseldalen för färd mot Isny. Efter Dethleffsbesöket blir det en resa via Alsace, genom Belgien till Mennen samt via Holland till skeppsvarvet i Papenburg vid Oldenburg i Tyskland innan hemresan.
Bruttovikten på husbilen har minskat med ca 20 kg, vilket inte beror på undertecknads batningsiver, utan att parabolen är bortmonterad och ersatt av WiFi.se och streamad svensk TV, inte utan ett visst bekymmer och problemlösande.
1477 önskar er alla en trevlig Midsommar och sommar, med hopp om att resandet kan börja bli mer som vanligt.

Margareta, Bengt och Ebony

IMG_20210626_151421