Hoppa direkt till innehåll
weblog

Webblog

Så blev det till sist ett Tvärs Skåne arrangemang efter Covidutbrottet. Efter lite manfall under anmälningstiden samlades vi vid Birgit Nilsson museet på Hallandsås under lördagens förmiddag. Här inmundigades smörgåsfika i det gamla kostallet, innan guidad visning gick av stapeln. Besöket var uppskattat och vädret perfekt, om än lite blåsigt, för köretappen till First Camp Råå Vallar där vi alla hade fått elplatser tillsammans som en grupp.
Söndagen inleddes med en resa mellan campen och Helsingborgs centrum med Helsingborgsexpressen. Detta är en stadsbusslinje som är helt batteridriven. Väl framme i centrum genomfördes en guidad tur i det nya Helsingborgskvarteren som tidigare var hamnområde och som nu skulle bli H22, en stadsmässa, samt bort mot de kvarter som var den tidigare stadsbomässan H99. Vädret var mycket gynnsamt för denna promenad samt gjorde att magen nu väntade på påfyllning. Detta skedde genom att vi alla "turade" med färjan som går mellan Helsingborg - Helsingör. Här inmundigades deras lunchbuffé med möjlighet till "en lille en"! Möjlighet till inköp av diverse godsaker och drycker som får ilandföras finns på dessa båtar.
Måndagen hämtades gruppen med turistbuss som tog oss runt till bland annat Sofiero slott och slottspark samt Larssons chipseri i Viken. På hemvägen från Viken visades ett antal ställplatsmöjligheter i Helsingborgs kommun.
Tisdagens stora begivelse var besöket på Helsingborgs mikrobryggeri som guidades av bland andra bryggmästaren. Efter denna tur dukades ölprovning upp, och under denna berättade bryggmästaren om hur just dessa öl blev till.
Efter ölprovningen serverades grillade korvar från lokal producent, vilka gick åt snabbare än grillpojkarna kunde färdiggrilla dem.
Tvärs Skåne avslutades i Vinslöv hos Pelargoniagården. Innan den avslutande måltiden med skånsk äggakaka, genomfördes en lättsam tipspromenad samt demostration av något väldigt Helsingborgskt - Bulle med Bulle, vilket innebär att innankromet i en fransbrödbulle tas bort och ersätts med en chokladboll, kläms ihop och ätes som en "hamburgare".
Vi tackar alla som gjorde arrangemanget Tvärs Skåne till trevlig utflykt och vi tackar härmed för vårt sista Tvärs Skåne i denna skepnad.
1477 Bengt och Margareta