Hoppa direkt till innehåll
weblog

Webblog

I ett strålande väder hade 10 stycken Dethleffare valt att ägna söndagen åt att förkovra sig i körövningar med sina husbilar. Detta skedde under ledning av erfarna körinstruktörer i ett antal "körgårdar" som skulle efterlikna vardagssituationer som man råkar ut för på vägen eller på ställ- campingplatser. Det var således inga avancerade övningar med handbromssladd eller hastighetstävlingar.
Den klurigaste körgården var nog slalomkörning fram- och baklänges på en inte alltför bred väg. Detta klarade samtliga som genomförde densamma med bravur.
De nyttigaste övningarna var nog fickparkering och backning i svag kurva med uppställning i ställplatsficka. Dessa övningar var inte helt olika de situationer vi ställs inför när vi ska övernatta i våra fordon.
Den mest förvånande övningen var nog avståndsbedömningen både i sidled samt fram- och bakåt. Det är inte alltid som backkameran visar hela verkligheten, man har kanske ett cykelställ som ställer till det. Man ska inte heller förringa vad som finns i takhöjd, ett träd eller ett utskjutande tak. Nu fanns inga sådana besvärligheter i körgårdarna utan alla hinder var böjliga konor.
Erfarenheten från övningarna var att visst klarar tjejerna av att köra husbilar de också - att köra husbil är jätteroligt, bara lite svårare än man kanske tror.
Tack till alla deltagare för lyckade träffar.
Klicka på bilderna för större format
Bengt och Margareta Möller 1477