Hoppa direkt till innehåll
Ann-Sofie och Roy  Silverby (1868)
Ann-Sofie och Roy Silverby (1868) 1868
weblog

Webblog

Äntligen så kom helgen som vi tillsammans med Lisa och Thomas skall tillbringa i Åkulla bokskogar under några dagar. Vi har bokat två platser på Åkulla Outdoor Resort. Tur var väl det för det blev fullt under helgen (37 husbilar)

Cykeltur till Öströö Fårfarm

I dessa Corona- tider gäller det att hitta på olika utomhus- aktiviteter. Kristi Himmelsfärdsdagen började vi med en cykeltur på Hallandsleden som går genom bokskogarna på grusvägar och små stigar över stock och sten för att till slut nå fram till Öströö Fårfarm. På denna gård finns en gårdsbutik, café, ställplats och c:a 250 tackor och c:a 1000 lamm. En god fika ute i det fria satt inte fel. Fram på kvällen kom grillarna fram och efter en trevlig måltid var det dags för Mölkky (ett nummerkubb-spel) Sedan var det dags att krypa in i våra husbilar.

Ny cykeltur

Fredagen vaknade vi upp till strålande solsken. Efter frukost i solen bar det iväg igen. Denna cykeltur skulle ta oss till Ästad Vingård. Denna gård ligger nära Byasjön. Här kan man göra massor av saker så som Fångarna på gården, vinprovningar, bo på det nya Spahotellet eller i någon av deras stugor. Efter några timmar var det dags för en lunch med gårdens eget vita vin och lokalt bryggt öl. Mätta och belåtna cyklade vi tillbaka till Åkulla igen. Till kvällen kom grillarna igång igen o sedan avslutade vi med några matcher i boule.

Vandring i Bokskogen

Efter att cyklat i två dagar, så behövde baken vila. Vi bestämde oss för att göra en vandring runt Yasjön. Medhavd fika satt fint efter att gått sjön runt. Därefter var det dags för en ny vandring till fyndplatsen för Bockstensmannen. Totalt blev vandringar på nästan 8 kilometer i dom härliga bokskogarna. Kvällen avslutades med Lisas o Thomas nyinköpta spel Sequence. Lättsamt o kul.

Söndag

Här skiljs våra vägar åt efter några härliga dagar tillsammans i Åkulla
Webblog