Hoppa direkt till innehåll
IMG_1895
Hans & Ulla Eklundh, Västerås (547) 547
weblog

Webblog

15
okt
2024

In i Spanien

20:28 22, Inga kommentarer
Lämnade Viviers åt sitt fortsatta öde vid 9-snåret och åkte A7:an söderut. Allt flöt på fint och efter några timmar passerade vi gränsen och har nu stannat på en stor ställplats inne i Girona. Här är det lite halvmulet och 23 grader varmt så det blev ett snabbt byte till shorts och t-shirt.
Ställplatsen vi står på är en stor parkeringsplats vid 49 Carrer de Salt. Här finns 100 platser och många med el. Det finns enkla men fräscha duschar och toaletter samt möjlighet att tömma toa och gråvatten samt fylla på färskvatten. Jättetrevlig personal och anläggningen är bemannad dygnet runt.
På vägen hit såg vi fler tyska husvagnar med släp. Och på släpet hade man med sig en liten bil. Och vi råkar stå brevid en sådant ekipage här på ställplatsen. Oavsett det så rekommenderar vi ställplatsen. Den har en restaurang bredvid och gångavstånd till köpcenter och fler restauranger.
Girona är en sevärd stad med anrik historia långt innan 1000-talet med mäktiga byggnader och en katedral förstås. Vi hinner inte med att turista den denna gång. Till skillnad från Vivers så är den också modern och har drygt 100.000 invånare.