Hoppa direkt till innehåll
Screenshot_2019-10-30__13_48
Ingemar och Berit Holmsten (788) 788
weblog

Webblog

22
jun
2016

Isny tur/retur

16:17 1631, Inga kommentarer

Försommartur 22 maj till 5 juni

Efter årsmötet i Kalmar var det några som åkte vidare till träffen i Isny.
Några tog sig ner på egen hand och några bildade små grupper som slog följe.
I vår lilla grupp var vi 3 bilar: Berit och Ingemar Holmsten, Carin och Lasse Gustafsson samt Ulla och Björn Wennbeck.
Första dagen åkte vi ner till Middelfart i Danmark. En ställplats som vi varmt rekommenderar och som vi ofta besöker.
Det blev en ganska lång tur på ca 55 mil. Allt flöt på bra under resan gång och det var skönt att ha avverkat dessa mil ganska raskt. På kvällen ”slog vi på stort” och köpte oss varsin pizza på restaurangen.
Måndagens resa avslutades i Melbeck på en liten camping ”mitt i skogen”, bredvid en liten sjö. Där fanns både duschar, toaletter och diskmöjligheter. Vi hade strålande väder och satt ute hela kvällen och det resulterade i ett antal knottbett på benen.
När vi startade resan nästkommande dag ”snurrade det lite” både på GP ‘sen och i våra huvuden. Efter några felkörningar in på trånga vägar och en hel del vändningar var vi tillbaka på ruta ett efter ca 1 timme. Därefter kom vi på rätt trad igen och hamnade i Fulda till kvällen.

Det behövdes 4 personer för att förstå hur just den här parkeringsautomaten fungerade.
Fulda var en väldigt tyst och lugn stad. Vi letade efter ett matställe men det gick inte att uppbringa så det blev en lugn kväll i våra husbilar istället.
På onsdags eftermiddag kom vi till Isny där träffen skulle börja på torsdagen.
Ställplatsen var givetvis redan fullbelagd och även campingplatsen. Det var bara att ta fram campingplats boken och börja ringa runt till andra campingplatser som också visade sig vara fullbelagda, men på 3:e försöket gick det bra.
Vi åkte ca 5 mil och kom fram till Wertach. En stor bra camping med en stor ställplats och inte minst: en härligt genuin restaurang som serverade wienersnitsel och öl.
På torsdagen åkte vi åter till Isny och till träffen på fabriksområdet vid Dethleffsfabriken.
Det var totalt 25 husbilar som kom från Sverige. Där fanns också norrmän, danskar, finnar, tyskar, holländare och britter.
Vi blev väl mottagna av Dethleffs personal och vi hade ett fullspäckat program under träffdagarna.
En härlig vandring i kringliggande område stod på programmet på fredagsförmiddagen. Där fick vi se fantastiska naturupplevelser.
På eftermiddagen var det rundtur i fabriken.
Har du någon bild?
Under lördagen åkte vi buss på en heldagsutflykt med en stadsvandring i Bad Waldsee och ett besök i Hymer museet.
Har du någon bild?
På kvällarna roade vi oss med sång och dans. Vi åt god mat vid långborden och vi hade fri tillgång till både öl och vin.
Har du någon bild?
På söndagen var det dags att bryta upp för nya äventyr. Carin och Lasse styrde nu kosan till träffen vid ALKO. Holmsten och Wennbeck åkte en kort tur till Rieden för att njuta lite mer av alla naturupplevelser.
Efter Rieden tog vi en sväng via Österrike till Garmisch-Partenkirchen. Bild?
Nu vände vi kosan norrut och stannade för natt på ställplatsen vid den fina staden Rothenburg ob de Tauber. Efter en kort promenad på kullerstensgatorna stannade vi på en restaurang och åt en god middag.
Ett stopp vid Auto Hof i Bockenem har blivit en vana för oss.
Där finns det goda wienersnitslar och en god frukostbuffé. Den här gången fick vi sällskap av detta fina gäng som kom in till kvällen parkerade bredvid våra bilar under natten.

Vi åkte vidare norrut och gjorde ett stopp i Scharbeutz över natt. Dagen därpå provianterade vi lite på Calles i Heiligenhafen innan vi tog färjan över från Puttgarden till Rödby.
Till eftermiddagskaffet var vi framme vid ställplatsen i Landskrona, som vi varmt kan rekommendera. Den ligger vid småbåtshamnen och har plats med el för 50 bilar. Gubbarna njöt av en god cigarr.
Sista stoppet för den här resan blev ställplatsen i Gränna. Där vi avslutade med en god middag på fisk restaurangen i hamnen.
Webblog